SZC logo

Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203054/015 | 7100 Szekszárd, Széchenyi u. 2-14.

Intézmény logo

Tolna Vármegyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatok

Hírek

2024. máj. 9.


SZC

    Labdarúgó világbajnokságra utazik csapatunk

    Hamarosan útra kel a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum és a hozzá tartozó iskolák huszonhárom fős delegációja, hogy képviseljék Magyarországot az ISF (Nemzetközi Iskolai Sport Szövetség) Labdarúgó Világbajnokságán. A megmérettetést Kínában, Dalian városában tartják meg május 17-27. között.

    Labdarúgó világbajnokságra utazik csapatunk

    Az utazás előzménye, hogy az előző tanévben a Tolna Vármegyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium csapata első helyezést ért el a Magyar Diáksport Szövetség V-VI. korcsoportos Labdarúgás Diákolimpiáján. Ennek a sikernek köszönhető, hogy a TMSZC tizenhét fős csapata részvételi lehetőséget nyert a világbajnokságra, amelynek keretében harminchárom ország harminchat fiú- és húsz lánycsapata méri össze erejét. A csoportsorsolások április 16-án zajlottak le, a hazánkat képviselő gárda az E csoportba került Szaúd-Arábiával, Ugandával, Új-Zélanddal, valamint Anglia egyes számú csapatával együtt.

    A verseny kiírása szerint a mérkőzések hat napon keresztül zajlanak majd (nem számítva a nyitó- és a zárómérkőzést), de a sok futball mellett Dalian megismerésére is lesz módjuk a fiataloknak. Május 22-én kerül sor az úgynevezett kulturális napra, amikor a résztvevők ellátogatnak a Dalian Erdőállatkertbe, a Szoborparkba és a Keleti Vízivárosba a Zhongshan téren és a Xinghai Öbölhídon keresztül. Ezt követi majd a nemzetek estje, melynek célja, hogy a résztvevő országok és régiók megismerhessék egymás kultúráját, ezért minden delegáció lehetőséget kap egy stand felállítására, ahol bemutatkozhat. A nyitó- és záróünnepség a Dalian Suoyuwan Labdarúgó Stadionban kerül megrendezésre. A meccsek élőben követhetők lesznek a tv.isfsports.org oldalon, valamint a delegációval utazó diákújságíró is gondoskodni fog a folyamatos tájékoztatásról.

    A felkészülés első gyakorló meccséről Antal Gergő (TMSZC Ady Endre Technikum és Kollégium) számolt be.

    „A paksi ASE pályáján került megrendezésre a 2024-es ISF Labdarúgó Világbajnokság magyar csapatának első közös gyakorló meccse. A mérkőzést  egy nagyjából fél órás tájékoztató előzte meg, amelyen sok fontos információt tudhattunk meg az utazás körülményeiről, illetve néhány készülődésre vonatkozó jó tanácsot és motiváló szavakat is hallhattunk. A csapatból nagyon sokan ismerik már egymást, sokan közeli barátok. Az öltözőt barátságos hangulat jellemezte.

    Csapatunk az ASE játékosai ellen mérkőzött meg a gyakorló meccsen. A "gyakorló" jelzőtől függetlenül mindkét csapat tagjai kellő komolysággal és beleadással játszottak. Az ASE pirosban, míg a mi csapatunk kék színben lépett pályára.

    Török Balázs 17:49 perckor rúgta a meccs első gólját, felpezsdítve az addig stagnáló játékot. A második gólt is Török Balázs rúgta 18:15-kor. A harmadik gólt Leónak köszönhettük, 18:18-kor. Végül 3-0 eredménnyel nyertesként fejeztük be a mérkőzést.”

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Ez a nap a pályaorientációról és a szórakozásról is szólt

    Ez a nap a pályaorientációról és a szórakozásról is szólt

    Remekül sikerült, mintegy 1500 érdeklődőt vonzott a szekszárdi vásártérre április 20-án a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum (TMSZC) Helló tavasz! Szia szakma! Pályaorientációs családi napja.

    2024. ápr. 24.


    SZC

    Helló tavasz! Szia szakma! Pályaorientációs családi nap

    Helló tavasz! Szia szakma! Pályaorientációs családi nap

    A korábbi pályaorientációs tevékenység kiterjesztéseként idén első alkalommal tervezi Centrumunk a Helló tavasz! Szia szakma! Pályaorientációs családi nap névre keresztelt rendezvény megtartását a szekszárdi vásártéren.

    2024. márc. 26.


    SZC

    Intézményvezetői pályázati kiírás

    Intézményvezetői pályázati kiírás

    A Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 46. § (3) – (4) bekezdése alapján pályázatot hirdet a Tolna Vármegyei SzC Ady Endre Technikum és Kollégium igazgató (intézményvezető) beosztásának ellátására.

    2024. márc. 25.


    SZC


    Partnereink

    SZC logo

    Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum


    Tolna Vármegyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium

    7100 Szekszárd, Széchenyi u. 2-14.

    Telefon: +36-74-529-333

    E-mail: titkarsag@adyendre.tmszc.hu

    OM azonosító: 203054/015

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000578


    2024Tolna Vármegyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium